Η Anekke δημιουργήθηκε από την ισπανική εταιρεία Azzar και είναι υπεύθυνη για την τεράστια επέκτασή της τα τελευταία χρόνια. Οι συλλογές της ζωντανεύουν μέσα από το γυναικείο χαρακτήρα από τον οποίο πήρε το όνομά της, παρουσιάζοντας δύο νέες σειρές κάθε σεζόν που εμπνέονται από τα ταξίδια, τις διάσημες γυναίκες ή τις εμπειρίες που είχε. Η Anekke συνοδεύεται πάντα από την “ψιψίνα” της Towanda.

Η Anekke υπερασπίζεται ισχυρές γυναικείες αξίες, όπως το να είναι μια γυναίκα ανεξάρτητη και γενναία, ονειροπόλα, να ταξιδεύει και να ανακαλύπτει συνεχώς τον εαυτό της και την αγάπη του να μοιράζεσαι. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι ακόλουθοί της να ταυτιστούν μαζί της και να συνδεθούν με το brand πέρα από το προϊόν, δημιουργώντας έτσι ένα φαινόμενο θαυμαστών παγκοσμίως. Έτσι, προσαρμόζοντας την ιδέα πίσω από κάθε συλλογή σε διαφορετικές μορφές τσαντών, αξεσουάρ και άλλων προϊόντων, η Anekke είναι πλέον ένα brand με τεράστια διεθνή απήχηση, έχοντας παρουσία σε πάνω από 60 χώρες.

Η παρουσία του μοντέλου Lucía Rivera ως ambassador του brand τις δύο τελευταίες σεζόν συνέβαλε στην έντονη προβολή των προϊόντων της στα ΜΜΕ.