Επικεφαλής της οικογένειας ήταν ο Virgilio Nannini, ο οποίος το 1945 έμαθε πώς να συνδυάζει διαφορετικά κομμάτια από κάθε είδους υλικά, ράβοντάς τα μεταξύ τους για να φτιάξει στρατιωτικές σκηνές.
 
Αυτή αποδείχθηκε εξαιρετικά κουραστική δουλειά, οπότε αποφάσισε να την εγκαταλείψει και τότε μαζί με την οικογένειά του άρχισαν να δημιουργούν τις πρώτες τους τσάντες, χρησιμοποιώντας χάρτινο υλικό που έμοιαζε με δέρμα.
 
Το όνειρο του Virgilio τελικά διαμορφωνόταν και ίδρυσε μια εταιρεία. Οι πρώτες τσάντες κατασκευάστηκαν από ένα σκληρό και τραχύ δέρμα και με τον λιτό και κομψό σχεδιασμό τους, σαγήνευαν με επιτυχία τις γυναίκες.
 
Το 1960 ο Virgilio άφησε την εταιρεία στα χέρια των τριών παιδιών του. Εκείνα τα χρόνια, οι τσάντες Nannini κατασκευάζονταν από ένα ιδιαίτερο και μοναδικό υλικό, καλυμμένο με μια στρώση ρητίνης, σε μια ρεαλιστική απομίμηση δέρματος. Αυτή ήταν μια χρυσή εποχή για τη μάρκα Nannini. 
 
Με το ίδιο πάθος που είχε ο πατέρας τους, τα παιδιά επέκτειναν περαιτέρω τη γκάμα της μάρκας, συμπεριλαμβάνοντας αξεσουάρ στον κατάλογο. Πάντα, όμως, φρόντιζαν να συμβαδίζουν συνεχώς με τις νέες τάσεις και να τηρούν τους ακρογωνιαίους λίθους του brand: απλότητα, φρεσκάδα και θηλυκότητα!